Къде е смисълът на моята Коледа?

Тази година ще има ли Коледа? Каква ще бъде за повечето семейства? Ще има ли радост, споделено време и трапези или ще имаме Вайбър, Скайп и подобни онлайн Коледи?

 

Къде е смисълът на моята Коледа?

 

Ще има ли усмивки на детските лица? Те вярват ли още в Коледа?

 

В размисли от последните дни обикалям из софийските пусти улици. Наблюдавам унинието на хората, почти липсва коледна украса, всеки ден ставам свитедел на затварянето на магазини и заведения. Посрещам те празни витрини. Как се избират подаръци така?

Ще опитам в интернет, макар да не харесвам това усещане. Добре. Влизам – както винаги шарени клиширани картинки и вяла реклама. Нищо интересно не хваща окото, а може би настройката ми тази година е да няма нищо излишно?

И така пътят ме заведе в една група в социалните мрежи на майки на деца с увреждания. Коледни играчки се редуват с цветни картички, красиви декорации, находчиво изпълнени плетива, свещи, бижута… Наистина невероятни неща, сътворени от едни жени – ангели! Темата за децата с увреждания ми е много, много болезнена. Разплаквам се само при вида на такива дечица, истински се разстройвам, защото изживявам всяка болка на тези семейства. Цялото ми същество страда с тях! В такива моменти разбирам, че най-голямата ми благословия са трите ми здрави деца. Ядосвам им се, едва им издържам драмите, шума, хаоса, въобще все прозаични неща от всекидневниоето на многодетното семейство. И от деня на една майка, която има проблем с контрола! Защото иска всичко да е идеално! …
Така тази Коледа реших да покрепя тези майки на деца с увреждания, които се борят за всеки лев. Те не мрънкат, а имат сили да извадят от себе си още любов, която вграждат във великолепните си произведения.

Поклон пред тези хора! Досега не се бях замисляла колко е трудно да отглеждаш такова дете. Нямам и бегла представа какво е! Затова избрах смисъла на моята Коледа – да дам истински с цялата си благодарност вместо да влея печалби към някой гигант или китайски производител. Нека има за всички, но нека има за тези, от които струи истинска светлина!

Нека даваме с цялото си сърце обич и благодарност!

Ето и групата, в случай, че искате и Вие да подкрепите една благодорна кауза:

 

https://www.facebook.com/groups/369212334446352

Нека има светла Коледа!