5 беззахарни рецепти за Хелоуин

 

Лакомства, лакомства, лакомства!

 

За децата Хелоуин е ден, в който се гримират, маскират и най-вече ядат лакомства, бонбони, шоколади, близалки и всякакви захарни изкушения. Поне за моите деца в повечето дни от годината тези злодеи са изолирани, но в точно този ден знам, че нивата на захарта в кръвта им ще са рекордни.

Това донякъде ме притеснява, затова запретнах ръкави да приготвя алкализиращо меню за деня, което да компенсира инсулиновата инжекция, която ги грози вечерта. Да, аз съм зла вещица, която държи на здравето на децата си, дори те да не го разбират.

 

Та ето и предложенията ми за основната прехрана в Деня на Вси светии:

  1. Закуска: пълнозърнеста филийка – чудовище. Как я сътворих? Върху филийката намазах песто дженовезе – зловещ зелен цвят, който наричаме кожа от вещица. Отгоре сложих резени авокадо и маслинки за очи. Децата декорираха звяра с чушка – за навъсени вежди и зловещи зъби. Косата е от кълнове. Вкусно е, заявиха децата и се смяха с пълна уста още на закуска!

 

 

 

2. Лек обяд: Броколи на пара с пюре от карфиол, декорация с маслинки и чери доматки. Как да направите хумус, вижте тук:

Лесен хумус с босилек

 

 

3. Гарнитура: Хумус с моркови, които оформих като пръсти. За нокти използвах филирани бадеми. Паякът е от маслини. Якоооо – викнаха мъниците като видяха кутията за училище!

 

 

 

 

4. Следобедна закуска: Моркови на пара с ориз и маслини – паяци. Лесно, вкусно и шарено! Кажете сега, че Хелоуин не може да бъде друго, освен пакост или лакомство?

 

 

5. Следобедна закуска: Мъфин с тиква и овесени ядки, подсладител – мед. От мен да мине – да се подсладят децата, топингът е от рикота с мед.

 

Хранете се добре и бъдете щастливи! Детството не винаги е бонбони и сладост, то е ученето за живота и как да го живеем, за да сме здрави и да имаме енергия за важните за нас неща!

 

За организиране на кулинарни рождени дни, партита с готвене за деца над 4 годинки, за корпоративни партита за всякакви празници – изберете „Малкият готвач“. За останалото ще се погрижим ние!