Палачинки с тиквички и джоджън

Необходими продукти

  1. 1 средно голяма тиквичка
  2. 2 яйца
  3. 2 с. л. кисело мляко
  4. 30 г настърган кашкавал
  5. шепа пресен джоджен
  6. 1 с. л. дижонска горчица с мед
  7. 2 с. л. лимецови трици
  8. щипка черен пипер
  9. щипка сол

Начин на приготвяне

Лятно време тиквичките от градината са в изобилие и търся нови рецепти. Помислих си – всички обичат палачинки, а нашето семейство много уважава солените палачинки. Така се роди и идеята за палачинки с тиквички. Дори възникна спор: това всъщност кюфтета ли са или палачинки? Но опитайте и вие у дома и решете сами как ще ги наречете.

 

При всички случаи обаче сладката горчица много добре си пасна с лекия летен вкус на тиквичката, а джоджънът е върховата нотка от аромат, в която се усеща пресният дъх на август.

 

Ето и как да приготвите тези мини палачинки с тиквички:

 

  1. Настържете тиквичката на ситно ренде
  2. Настържете и кашкавала и го смесете с тиквичката
  3. Разбийте яйцата с тел за разбиване и ги сипете към тиквичката
  4. Накълцайте джоджъна добре и го смесете с останалите продукти
  5. Добавете също горчицата, киселото мляко, черния пипер, лимецовите трици и щипка сол. Сместа ще бъде леко течна, но нека това не ви притеснява
  6. Изпечете палачинките на тиган от двете страни по около 3 минути на всяка страна. Аз ги правя без мазнина. Може и да ги изпечете във фурната за 10 минути на 180 С
  7. Хапнете топли с пресни доматки или желана от вас гарнитура, но и само така са невероятно вкусни. Освен всичко са и ефектни и стават за приятен акцент, ако посрещате гости.

 

Хранете се добре и бъдете щастливи!

 

Вегетарианско