Палачинки с тиквички и джоджън
Необходими продукти
- 1 средно голяма тиквичка
- 2 яйца
- 2 с. л. кисело мляко
- 30 г настърган кашкавал
- шепа пресен джоджен
- 1 с. л. дижонска горчица с мед
- 2 с. л. лимецови трици
- щипка черен пипер
- щипка сол
Начин на приготвяне
Лятно време тиквичките от градината са в изобилие и търся нови рецепти. Помислих си – всички обичат палачинки, а нашето семейство много уважава солените палачинки. Така се роди и идеята за палачинки с тиквички. Дори възникна спор: това всъщност кюфтета ли са или палачинки? Но опитайте и вие у дома и решете сами как ще ги наречете.
При всички случаи обаче сладката горчица много добре си пасна с лекия летен вкус на тиквичката, а джоджънът е върховата нотка от аромат, в която се усеща пресният дъх на август.
Ето и как да приготвите тези мини палачинки с тиквички:
- Настържете тиквичката на ситно ренде
- Настържете и кашкавала и го смесете с тиквичката
- Разбийте яйцата с тел за разбиване и ги сипете към тиквичката
- Накълцайте джоджъна добре и го смесете с останалите продукти
- Добавете също горчицата, киселото мляко, черния пипер, лимецовите трици и щипка сол. Сместа ще бъде леко течна, но нека това не ви притеснява
- Изпечете палачинките на тиган от двете страни по около 3 минути на всяка страна. Аз ги правя без мазнина. Може и да ги изпечете във фурната за 10 минути на 180 С
- Хапнете топли с пресни доматки или желана от вас гарнитура, но и само така са невероятно вкусни. Освен всичко са и ефектни и стават за приятен акцент, ако посрещате гости.
Хранете се добре и бъдете щастливи!
Вегетарианско