Ябълково-овесени мъфини
Необходими продукти
- 2 средно големи ябълки
- 1/2 ч. ч. овесени трици
- 2 яйца
- 1 ч. ч. захар
- 180 мл слънчогледово олио
- 2ч. ч. пълнозърнесто брашно
- щипка канела
- щипка черен пипер
- 1 бакпулвер
Начин на приготвяне
През есента ябълките ме вдъхновяват безкрайно за различни сладкиши. От баба ми съм наследила култа към този плод, описван ми като най-полезният от всички останали.
Мъфините станаха много сочни и с лек ябълков нюанс, в комбинацията с овесените ядки тестото направо се топи в устата без угризения, че това са въглехидрати.
Ето и рецептата за ябълковите мъфини с овес:
- Обелете и почистете ябълките
- Рендосайте на едро
- Отделно разбийте яйцата със захарта и олиото
- В 1 ч. ч. хладка вода сипете 1 пакетче бакпулвер и разбъркайте. Смесете бързо с яйчената смес преди да шупне
- Пресейте брашното с канелата и черния пипер и добавете към останалите продукти.
- Накрая сложете и овесените трици и разбъркайте добре
- Сипете тестото в тава за печене на мъфини, аз изпекох моите в силиконови форми. Малко ги препълних, но не излязоха и бухнаха прекрасно
- Печете за 15-18 мин в предварително загрята фурна на 200 С
Добър апетит!
Време за приготвяне: 30 минути
Фото: Христо Тодоров