Ябълково-овесени мъфини

Необходими продукти

  1. 2 средно големи ябълки
  2. 1/2 ч. ч. овесени трици
  3. 2 яйца
  4. 1 ч. ч. захар
  5. 180 мл слънчогледово олио
  6. 2ч. ч. пълнозърнесто брашно
  7. щипка канела
  8. щипка черен пипер
  9. 1 бакпулвер

Начин на приготвяне

През есента ябълките ме вдъхновяват безкрайно за различни сладкиши. От баба ми съм наследила култа към този плод, описван ми като най-полезният от всички останали.

 

Мъфините станаха много сочни и с лек ябълков нюанс, в комбинацията с овесените ядки тестото направо се топи в устата без угризения, че това са въглехидрати.

 

Ето и рецептата за ябълковите мъфини с овес:

 

 

  1. Обелете и почистете ябълките
  2. Рендосайте на едро
  3. Отделно разбийте яйцата със захарта и олиото
  4. В 1 ч. ч. хладка вода сипете 1 пакетче бакпулвер и разбъркайте. Смесете бързо с яйчената смес преди да шупне
  5. Пресейте брашното с канелата и черния пипер и добавете към останалите продукти.
  6. Накрая сложете и овесените трици и разбъркайте добре
  7. Сипете тестото в тава за печене на мъфини, аз изпекох моите в силиконови форми. Малко ги препълних, но не излязоха и бухнаха прекрасно
  8. Печете за 15-18 мин в предварително загрята фурна на 200 С

 

 

Добър апетит!

 

Време за приготвяне: 30 минути

 

 

Фото: Христо Тодоров