Бъди малък мастър шеф поне за ден!

 

Ако се чудите как да отпразнувате следващия рожден ден на детето си? Ако търсите различно парти? Ако сте изчерпали торбата с идеите, помислете за кулинарно парти!

 

Този формат на готварско ателие е еднакво подходящ и за момичета, и за момчета, за малки готвачи и за капризни тийнейджъри. Кулинарни рождени дни могат да се организират в специализирани парти центрове, но също и на пикник, на скаутски лагери или на градинско парти според условията за термично готвене. Важното е детето – най-вече рожденикът, да се почувства Мастър шеф поне за ден!

 

Сложете на децата престилки и шапки и ги оставете да сътворят най-запомнящото меню в живота им!

 

 

Ето няколко основни положения за успешното кулинарно парти:

 

 

  • Не съставяйте сложно меню. Едно основно ястие, един десерт и напитка е всичко, което е необходимо за приятно, забавно и вкусно кулинарно парти.

 

 

  • Планирайте работата! За да протече партито гладко и да имате добър краен резултат, обмислете кое трябва да се приготви първо: десертът или основното ястие. Някои десерти имат нужда от време за стягане и охлаждане. Това дава възможност, докато сладкото ястие е в хладилника, децата да се захванат с подготовката на основното.

 

 

  • Напишете рецептата предварително! Това ще улесни процеса на работа и готвене. За по-мъничките участници, които още не могат да четат, са нужни инструкции без букви. Понякога картинките или просто снимки, подредени в реда на действие, вършат чудесна работа. Но основният процес винаги се ръководи от главния готвач. Той разпределя работата и задачите във всяка кухня за успешен краен резултат.
Настроение от кулинарно парти

 

 

  • Според броя на децата, е необходимо да има достатъчно асистенти. За около 15 деца са достатъчни двама аниматори, които да управляват и контролират процеса.

 

  • Осигурете надзор при термичното готвене. Най-добре то да става далече от суматохата и работните площи

 

  • След готвенето идва момента за сервирането. Важно е чиниите да се подредят, декорират с личния стил на всяко дете! Сервирането или плейтването е един от най-важните моменти. И най-вкусната храна няма да събуди апетита, ако не изглежда добре, а децата възприемат всичко първо с очите си. Контрастните цветове в чинията, добре структурираните чинии и комбинации от текстури са козът в поднасянето. Финалните щрихи като сурови подправки, чери домати или резени зеленчуци също не са за подценяване.

 

  • Рецептата вече е приготвена. А кой запомни точните пропорции? Това не е нужно! Ние сме подготвили рецептата за всяко дете, а тя се превръща в скъп спомен за придобити умения! Хубаво е детето да се чувства гордо, че е преминало обучителен курс и вече може да сготви нещо само, нали?

Ако се затруднявате във всичко това, винаги може да ни потърсите, за да направим кулинарното парти – мечта за Вашето дете!

Пакетите, локациите и менютата ни, може да видите тук:

Кулинарни рождени дни

Винаги може да ни потърсите за консултация на:

📞 0898 67 62 47

📩 malkiat.gotvach@gmail.com

💬 Месинджър