Рецепти

Жълта леща със спанак

Зеленолистните през пролетта са най-ценният източник на минерали и фибри, по мое скромно мнение. Свежестта на природата се е вляла във всяко зелено листенце, което пък ще даде на нас младост, виталност и отлично настроение.   [...]

Пълнена тиква с куркума и ром

От ъгъла в кухнята ме гледа една красавица: съвършена по форма - кръгла с изящна дръжка и цвят на златен кехлибар. Такава тиква не съм купувала и не подозирам за вкуса й. И до сега не [...]

Сладък салам с ром, ядки и сушени плодове

Когато Коледа наближава, всички се съревноваваме за най-впечатляващия десерт. Месим курабийки, декорираме меденки, изграждаме цели джинджифилови къщички. И каква беше изненадата ми, когато най-одобреният десерт на тази Коледа беше обикновеният сладък салам!   Племеницата от Италия [...]

Свинско руло със сини сливи

Месото дълги години беше непозната територия за мен и семейството ми. С мъж, който не яде месо и риба, това стана пример на децата, а след като аз самата доброволно бях вегетарианка цели 6 години, рецептите [...]

Портокалово-какаови сурови бонбони за Коледа

  За Коледа имам няколко любими аромата: портокал, карамфил и шоколад. А точно преди Рождество обикновено се впускам в пости и заради тях често експериментирам с рецепти, които да пригодя към менюто без животински продукти.   [...]

Салата „Пролет“ със спанак и ягоди

Пролетта ме вдъхновява за различни комбинации. Обичам да съчетавам вкусове, които обикновено изглеждат неподходящи, но, честно казано, точно това най-много ми харесва. Скърцащият суров спанак пък направи чудесен дует с нежните сочни ягодки, които нарязах на [...]

1 2 3 8