Пътешествие из вкусовете на Италия с кулинарен рожден ден

 

Как обичате да пътувате – да тичате сред забележителности или да се отпуснете и да вкусвате от всички аромати на мястото, което посещавате? Обичате ли да похапвате местни специалитети и традиционни храни?

 

А какво ще кажете да попътуваме из вкусовете на Италия и то още на рождения ден на детето? С кулинарните партита за деца можем

 

 

да се потопим в стилистиката на  италианската кухня

 

и да проверим кои са най-популярните италиански храни: Пица? Паста?

Тирамису? Или сладолед?

 

 

 

Всичко това може да приготви всяко дете от най-крехка възраст от 4 годинки нагоре, защото на готварските ни партита децата правят всичко сами. Слагаме престилките и шапките и разпределяме първите задачи. Кой ще измери брашното? Кой ще сложи зехтина? А кой ще разточи и гарнира пиците? Ако искаме да  направим малко

 

по-здравословно тесто,  на помощ идват

 

брашната от лимец и елда, от които пиците стават много ароматни, хрупкави и неустомо вкусни!

 

 

 

И ако пицата ви се струва твърде популярна,какво ще кажете децата да направят домашна паста? С машината за паста талятелите се превръщат в шедьовър и много запомнящо се преживяване за малките готвачи. А плънките на Италия са леки и тооооолкова вкусни! Не вярвате, че е възможно? Мнозина вече направиха такива партита с готвене! Готвихме с мерак, готвихме, докато научавахме кои продукти как да съчетаваме, забавлявахме се и всички деца на финала станаха приятели! Защото кой не обича да хапне това, което сам е направил?

 

 

 

 

Това не Ви стига? Искате десерт? Готово! Десертът също ще приготвят децата – нежно тирамису или сладолед желаете? Всичко това е в менюто на кулинарна школа за деца „Малкият  готвач“. Изберете сред 4 различни локации в София и превърнете рождения ден на детето в кулинарно пътешествие за всички сетива! Разгледайте пакетите според възрастта на детето, ние ще се погрижим за останалото!

 

Кулинарни рождени дни

 

Снимки: Христо Тодоров