5 важни правила за успешно суши парти

През последните години тенденциите в кулинарията и модата в храненето се промениха доста. Виждам го по менютата, които се избират за нашите кулинарни партита за рожден ден.
Сега едно от най-харесваните идеи е суши парти – рожден ден с готвене за деца на възраст над 7 годинки. Но какво е важно за едно суши парти да бъде успешно? Има такива правила и ние ги спазваме за винаги отличен резултат.
Вижте кои тайните от нашата кухня:
5 правила за успешно суши парти
1. Оризът за суши трябва да се накисне предварително за 20 мин. и да се свари непосредствено преди началото на работата в кухнята.
2. Свежите зеленчуци трябва да се белят и режат по време на самата работилница. Никаки заготовки не могат да запазят свежестта на продуктите, макар и този метод да спестява време. Качеството на суши се крие най-вече в прясната храна.
3. Ролцата трябва да се навиват стегнато без никакви шупли. Ако има въздух, това ще компрометира здравината на ролцата и, ако не е поставено равномерно ориз навсякъде върху кората нори, нарязаните суши парчета ще се разпадат. А това прави взимането им с клечки невъзможно.
4. Суши не бива да бъдат твърде претруфени. Комбинирането на два, максимум 3 вкуса прави една хапка балансирана, а сетивата могат да уловят различните вкусове. Уасаби подчертава вкусовете, противно на вярването, че доминира над всички останали аромати.
5. Суши трябва да се хапва с клечки, както повелява традицията от Далечния Изток. Това е умение, което се учи и ние поощряваме всяко дете да започне да опитва, докато не добие увереност. Нито едно дете не се е родило научено да яде нито с лъжица, нито с вилица, нали? Същото е и с клечките.
И да, признавам, че аз все още съм недостатъчно сръчна с клечките, но за сметка на това вече съм доста уверена в сушито.
Заповядайте да направим и Вашия детски рожден ден вкусен и забавен празник за сетивата!
Потърсете ни, ние ще се погрижим за останалото:
089 867 6247 с VIber и What^s up към него
malkiat.gotvach@gmail.com