Жълта леща със спанак

Необходими продукти

  • 1 ч.ч. жълта леща - измита предварително
  • 200 г пресен измит и почистен спанак
  • 1 с.л. мадраско къри (или друго нелюто къри)
  • 2 с. л. зехтин
  • сол на вкус
  • чесън (по желание - за сервиране)

Начин на приготвяне

Зеленолистните през пролетта са най-ценният източник на минерали и фибри, по мое скромно мнение. Свежестта на природата се е вляла във всяко зелено листенце, което пък ще даде на нас младост, виталност и отлично настроение.

 

Препоръчвам на всеки да консумира повече зеленолистни за добро настроение, чиста и млада кожа и здрава стомашно-чревна система.

 

Но темата на тази публикация е една безкрайно лесна рецепта със спанак, комбиниран с жълта леща. Харесвам я, защото е много мека на вкус, заради отстранената люспа. Недостатъкът на белените лещи като жълтата и червената е ,че често стават кашести при готвене, но това се дължи на преваряване.

 

Затова в тази рецепта общото време на готвене е не повече от 6-7 минути, а спанакът, освен да бъде задушен, друго не иска.

 

Ето как да приготвите спанак с жълта леща за 6 минути!

 

  1. Измийте жълтата леща и я сварете с 1/2 ч. л. сол и кърито за 6 минути на среден огън.
  2. През това време измийте и нарежете спанака
  3. След като лещата се свари, добавете наситнения спанак и зехтина и захлупете с капак.
  4. Изключете котлона. Ястието ще се доготви с остатъчната топлина, а спанакът не е добре да се вари повече от 2-3- минути, за да се запазят всичките му полезни вещества.
  5. За финал при сервирането, обелете скилидка чесън и я нарежете на тънки филийки. Поръсете.
  6. Консумирайте лещата топла. И студена е вкусна, но лещите обичат топлина.

Добър апетит!

Време за приготвяне: Подготовка: 2 минути

Варене: 6 минути

Общо: 8 минути

Веган, постно

Подходящо за диабетици

Нискокалорично