Кокосови бонбони

Необходими продукти

За около 20 бр
  1. 150 мл кондензирано подсладено мляко
  2. 100 г кокосови стърготини + за овалване
  3. 2 с. л. кокосово масло
  4. 1/2 есенция ванилия
  5. 20 печени бадема

Начин на приготвяне

Кокосовите бонбони, които правя за децата, са повече от възхитителни! Признавам, кокосът не ми е любимият продукт, но домашно приготвените „Рафаело“ са в пъти по-добри от купешките.  Когато кокосът се запече леко, ароматът му се засилва и това придава на бонбоните неустоим завършен финес! Приготвят се лесно – буквално за 10 минути сте готови. Ние ги приготвяме с бадем в сърцевината, но може да заместите бадема с лешник или дори червена боровинка. Винаги са вкусни и полезни!!! Насладете им се!

Добър апетит!

 

 

  1. Сипете кондензираното мляко в тенджерка
  2. Сложете я на котлон на средна температура и затоплете млякото
  3. Добавете кокоса, кокосовото масло и ванилията и бъркайте, докато сместа се сгъсти
  4. Бъркайте, докато текстурата започне на става на топка. Това ще отнеме не повече от 5 минути.  В случай, че бъркате повече време и сместа не се сгъстява, добавете още кокосови стърготини
  5. Дръпнете тенджерката от котлона и оставете върху решетка да се охлади около минута – две
  6. С ръце оформете топче като го овалвате между дланите си
  7. След това оваляйте топчето в сухи кокосови стърготини
  8. Може да консумирате бонбоните веднага, но най-добри са леко охладени

Бъдете здрави и се хранете добре!