Крем супа от тиквички и червена леща
Необходими продукти
- 3 средно големи тиквички
- 1 ч. ч. червена леща
- 1 скилидка чесън
- 1 ч. л. сладко къри
- щипка млян джинджифил
- 1 с. л. зехтин
- сол на вкус
- нигела за поръсване
Начин на приготвяне
Дойде ли есента на всички ни се хапва топла супичка. Времето на крем супите е по всяко време на годината, но тази рецепта е супер сгряваща след хладен и ветровит ден. Комбинацията от нежните тиквички и питателната леща е отлична комбинация на растителни протеини и фибри, от които имаме нужда особено, когато силата на слънцето намалява.
Крем супата от тиквички и червена леща е толкова лесна и вкусна, че дъщерите ми я приготвят сами. Нещо повече – племенниците от Италия често се обаждат, че отново са приготвили „онази вкусната крем супа“ и представянето им винаги е на ниво.
Ето и рецептата за вкусотия-в-чиния от тиквички и червена леща:
- Сложете 2 л вода да заври с малко сол
- Отделно обелете тиквичките и ги нарежете на едро. Сипете във врящата вода
- Обелете чесъна и го сложете при тиквичките
- Измийте лещата и добавете към останалите продукти
- Варете 15 минути
- Накрая добавете и подправките – джинджифила и кърито
- Пасирайте сварените зеленчуци – в блендер или с пасатор
- След като сте изключили, котлона добавете зехтина
- При сервиране поръсете с нигела
- Супата може да се сервира с крутончета или брускети
Добър апетит!
Време за приготвяне: общо 20 мин.
Веган
Богато на фибри
Богато на растителни протеини