Крем супа от тиквички и червена леща

Необходими продукти

  1. 3 средно големи тиквички
  2. 1 ч. ч. червена леща
  3. 1 скилидка чесън
  4. 1 ч. л. сладко къри
  5. щипка млян джинджифил
  6. 1 с. л. зехтин
  7. сол на вкус
  8. нигела за поръсване

Начин на приготвяне

Дойде ли есента на всички ни се хапва топла супичка. Времето на крем супите е по всяко време на годината, но тази рецепта е супер сгряваща след хладен и ветровит ден. Комбинацията от нежните тиквички и питателната леща е отлична комбинация на растителни протеини и фибри, от които имаме нужда особено, когато силата на слънцето намалява.

 

Крем супата от тиквички и червена леща е толкова лесна и вкусна, че дъщерите ми я приготвят сами. Нещо повече – племенниците от Италия често се обаждат, че отново са приготвили „онази вкусната крем супа“ и представянето им винаги е на ниво.

Ето и рецептата за вкусотия-в-чиния от тиквички и червена леща:

 

  1. Сложете 2 л вода да заври с малко сол
  2. Отделно обелете тиквичките и ги нарежете на едро. Сипете във врящата вода
  3. Обелете чесъна и го сложете при тиквичките
  4. Измийте лещата и добавете към останалите продукти
  5. Варете 15 минути
  6. Накрая добавете и подправките – джинджифила и кърито
  7. Пасирайте сварените зеленчуци – в блендер или с пасатор
  8. След като сте изключили, котлона добавете зехтина
  9. При сервиране поръсете с нигела
  10. Супата може да се сервира с крутончета или брускети

 

Добър апетит!

 

Време за приготвяне: общо 20 мин.

 

Веган

Богато на фибри

Богато на растителни протеини