Лесен хумус с босилек

Необходими продукти

  1. 250 г сварен нахут
  2. 2 с. л. сусамов пълнозърнест тахан
  3. 2 с. л. зехтин
  4. сокът на 1/2 лимон
  5. шепа пресен босилек
  6. сол на вкус

Начин на приготвяне

През лятото не ми се готви толкова много. Но само салати и таратор не са достатъчни за засищане на семейството. От друга страна всеки търси да похапне нещо леко в следобедните часове, ако може и да е хрупкаво и здравословно – още по-добре.

 

Така започнах да приготвям хумус или песто с различни зеленолистни, които пък комбинираме с чушки, хрупкави краставички, цвекло… който, каквото обича. Освен всичко, по този начин децата започнаха да ядат още по-голямо разнообразие от зеленчуци и билки, което е най-големият плюс.

 

Ето и как направих този лесен, но много ароматен хумус, за да му се радвате и вие:

 

 

  1. Отцедете в купа сварения нахут, но не хвърляйте водата. Тя ще ви потрябва.
  2. В купата изцедете сока на лимона като внимавате да не падат семките
  3. Добавете сусамовия тахан
  4. Сложете и босилека, зехтина и сол, колкото обичате
  5. Пасирайте всичко с пасатор или в блендер до гладка смес. Ако сместа е твърде гъста, добавете малко и от водата на сварения нахут

Сервирайте с любими зеленчуци, крекери или препечена филийка!

 

Хранете се добре и бъдете щастливи!

 

Веган

 

Безмлечно

 

Богато на фибри