Пицети от тиквички

Необходими продукти

  1. 2 големи тиквички
  2. 4-5 средно големи гъби
  3. 4-5 маслини без костилки
  4. 3 с. л. брашно от лимец
  5. 1 с. л.  дижонска горчица с мед
  6. 50 г. пармезан за поръсване
  7. 2 с. л. зехтин
  8. 1 ч. л. риган
  9. сол и черен пипер

Начин на приготвяне

Пицетите у дома са на висока почит. Всеки обича малките им форми, удобни за хващане в ръка. Обаче: имаме споразумение традиционната пица да се яде най-много веднъж месечно при това с домашно приготвено тесто. В такива ситуации на помощ идват пицетите с блат от тиквички:  божествената комбинация от зелените зеленчуци и уханните гъби не изисква особена подготовка, а вкусът е м-м-м-м …….

 

Най-големият плюс в тази рецепта е, че в нея не може да се говори за тесто. Брашното от лимец избрах заради ниския му глутен, който все пак е необходим, за да слепи основите на пиците. Опитах и с други брашна, но платките се разпадаха или ронеха твърде много. Затова горчицата свърши работа, като освен за слепването, помогна и с уникалния си аромат.

 

Заповядайте: Пицети с тиквички и гъби от мен!

 

  1. Обелете тиквичките и ги настържете на ситно. Оставете на страна за 5 минути, за да пуснат сока си.
  2. Отделно нарежете на тънки филийки гъбите и маслинките
  3. Отцедете тиквичките от водата и добавете брашното, горчицата, солта, черния пипер
  4. От тази смес с лъжица оформете пицети в тава, застлана с хартия за печене
  5. Отгоре подредете гъбите и маслинките
  6. Поръсете с риган
  7. Залейте леко с минимално количество зехтин
  8. Поръсете с пармезан
  9. Печете на 200 С в загрята фурна за 10 минути

 

Добър апетит!

 

 

Безмлечно

Нискоглутеново

 

Време за приготвяне: 15 минути