Пицети от тиквички
Необходими продукти
- 2 големи тиквички
- 4-5 средно големи гъби
- 4-5 маслини без костилки
- 3 с. л. брашно от лимец
- 1 с. л. дижонска горчица с мед
- 50 г. пармезан за поръсване
- 2 с. л. зехтин
- 1 ч. л. риган
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне
Пицетите у дома са на висока почит. Всеки обича малките им форми, удобни за хващане в ръка. Обаче: имаме споразумение традиционната пица да се яде най-много веднъж месечно при това с домашно приготвено тесто. В такива ситуации на помощ идват пицетите с блат от тиквички: божествената комбинация от зелените зеленчуци и уханните гъби не изисква особена подготовка, а вкусът е м-м-м-м …….
Най-големият плюс в тази рецепта е, че в нея не може да се говори за тесто. Брашното от лимец избрах заради ниския му глутен, който все пак е необходим, за да слепи основите на пиците. Опитах и с други брашна, но платките се разпадаха или ронеха твърде много. Затова горчицата свърши работа, като освен за слепването, помогна и с уникалния си аромат.
Заповядайте: Пицети с тиквички и гъби от мен!
- Обелете тиквичките и ги настържете на ситно. Оставете на страна за 5 минути, за да пуснат сока си.
- Отделно нарежете на тънки филийки гъбите и маслинките
- Отцедете тиквичките от водата и добавете брашното, горчицата, солта, черния пипер
- От тази смес с лъжица оформете пицети в тава, застлана с хартия за печене
- Отгоре подредете гъбите и маслинките
- Поръсете с риган
- Залейте леко с минимално количество зехтин
- Поръсете с пармезан
- Печете на 200 С в загрята фурна за 10 минути
Добър апетит!
Безмлечно
Нискоглутеново
Време за приготвяне: 15 минути