Пълнени домати с табуле

Необходими продукти

За около 4 порции:
  1. 1 връзка магданоз
  2. 1 малка глава кромид лук
  3. 1 1/2 ч. ч. булгур
  4. 5 средно големи домата
  5. зехтин и сол на вкус
 

Начин на приготвяне

  1. Измийте добре булгура през цедка със студена вода
  2. Отделно кипнете 1 ч. ч. вода с малко сол и с нея залейте измития булгур
  3. Оставете да се накисне за около 20 минути, от водата булгурът ще набъбне и почти ще удвои обема си
  4. Нарежете на много ситно магданоза
  5. Нарежете на много ситни кубчета и лука
  6. Смесете булгура, магданоза, лука и овкусете със зехтин и сол
  7. Отделно разполовете доматите и издълбайте вътрешността с лъжица
  8. Издълбаната вътрешност на доматите нарежете на ситни кубчета
  9. Добавете към булгурената смес
  10. Напълнете доматите с нея

Добър апетит!

 

Безглутеново

 

 

Безмлечно

 

 

Веган

 

 

Понижава холестерола