Солени кифлички с кашкавал

Необходими продукти

  • 200 г настърган кашкавал
  • 100 г натрошено сирене
  • 300 г кисело мляко
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • ½ ч.л. сол
  • 125 г разтопено масло
  • 500 г брашно
  • Яйце за намазване
  • 2 – 3 с. л. зърна черен кимион
 

Начин на приготвяне

  1. Смесете киселото мляко със солта и содата
  2. Смесете кашкавала и сиренето и към тях добавете сместа с киселото мляко
  3. Добавете разтопеното масло. Пресейте брашното със сито и замесете меко тесто
  4. Разделете тестото на 10 топки и ги охладете за час в хладилника
  5. Разточете всяка топка на голям кръг с диаметър около 20 см.
  6. Разрежете кръга с нож на 16 еднакви триъгълника, както се реже пица
  7. Завийте от широката към тънката част на триъгълника малки кроасанчета
  8. Подредете ги в тава, застлана с харития за печене. Намажете всяко кроасанче с разбито яйце с четка
  9. Поръсете всяко кроасанче с по 3-4 зърна черен кимион и изпечете за 20 мин. на 180 С.