Солени мъфини без брашно

Необходими продукти

  • 150 г настърган кашкавал
  • 1 голяма тиквичка или чушка или стрък праз лук
  • 1 настърган голям морков
  • 2 настъргани средно големи картофа
  • 3 яйца
  • Щипка сол
  • Щипка риган
  • Щипка черен пипер
 

Начин на приготвяне

  1. Настържете кашкавала
  2. Обелете тиквичките и ги нарежете на кубчета около 1 см. Почистете другите зеленчуци и настържете
  3. Във всяко гнездо за печене сложете по малко от зеленчуците, които обичате.
  4. Върху зеленчуците сипете по 1-2 с. Л. от настъргания кашкавал
  5. Разбийте яйцата с тел за разбиване и добавете подправките
  6. Залейте всяко гнездо със зеленчуците с яйчената смес
  7. Печете на 180 С в предварително загрята фурна за около 15 мин. До златисто
  8. След като извадите от фурната, оставете мъфините да се охладят, преди да ги извадите от формите