Тиквени палачинки

Необходими продукти

  1. 250 мл мляко
  2. 4 с. л. лимецово брашно
  3. 2 с. л. бяло пшенично брашно
  4. 2 яйца
  5. 100 г настъргана тиква
  6. щипка канела
  7. щипка черен пипер
     

Начин на приготвяне

Кой не обича палачинки? Не познавам такъв човек. Тиквените палачинки са легендарната ми рецепта, с която бих почерпила всеки кулинарен ценител. Те  са ми любимците на есента и сутрин ги приготвям буквално за 10 минути за моите деца.

 

Брашното, което използвам е лимецово, но е необходимо и малко бяло брашно, защото то съдържа глутенът, който прави тестото еластично и тоне се къса. Експериментите ми с всички видове брашна доказаха, че палачинките все пак си искат своето и слагам по малко бяло брашно за нужния ефект. Хранителната стойност на палачинките и без това е добра заради чудесната комбинация от яйца, мляко и лимец без добавена захар. Тиквата пък съдържа бонус фибри и аромат, който ще помните дълго. Не варя предварително тиквата, не я пека, просто я настъргвам с рендето.

 

С това количество продукти правя около 4 средно големи палачинки. Ако искате повече, увеличете пропорционално продуктите.

 

Ето как направих тиквените палачинки:

 

 

  1. Разбийте яйцата и млякото в дълбока купа
  2. Добавете брашната и разбъркайте добре до хомогенна смес
  3. Накрая добавете настърганата тиква и подправките.Разбъркайте
  4. Загрейте тиган за палачинки на котлона
  5. Не ползвам мазнина за подмазване на палачинките, направо ги пека в тигана
  6. Сипете около 1 малък черпак от тестото в тигана и го разстелете внимателно по всички ръбчета
  7. Печете от двете страни по около минута
  8. Гарнирайте с желаната от вас плънка и се насладете на богатия вкус

Да ви е сладко!

 

Време за приготвяне: 10 минути

 

Снимки: Христо Тодоров