Сладкиш с мак

Необходими продукти

  • 2 ч. ч. брашно
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • ½ ч. л. сода за хляб
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ч. ч. маково семе
  • ½ ч. ч. олио
  • 1 валиния
  • 1 бакпулвер
  • Щипка сол
  • Кората от един лимон

Начин на приготвяне

  1. Киселото мляко се смесва със содата за хляб
  2. Брашното се смесва с бакпулвера, ванилията и солта
  3. Двете смеси се смесват
  4. Към тях се добавят захарта, маковото семе и олиото
  5. Накрая се прибавя и настърганата лимонена кора
  6. Сладкишът се изсипва във форма за печене, намазана с олио и поръсена с брашно
  7. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 20 мин. След това фурната се намалява на 150С и се пече още 20 мин. Накрая се изключва и се оставя във фурната още 20 мин да се допече.