Рецепти

Полента кейк с вишни

Сладкишите с царевичен грис са много леки. Харесвам ги. Полентата придава  плътен вкус и текстура и кейковете стават характерни по своему. В Италия и Алпите често приготвят подобни вкусотии, но комбинацията на царевичен грис с нашенските [...]

Кюфтенца от коприва

Как една пролетна разходка - толкова чакана и желана, може да стане вдъхновение за чуден обяд! По време на полудневната ни екскурзия до Плана си набрахме прясна коприва. Млада, крехка, късостеблена с мини листенца! Набрахме толкова [...]

Бананова тарта в шоколадова коричка

Презрелите банани са много полезни и по мое мнение са по-вкусни от зелените по магазините. Но все пак, ако не харесвате покафенелия плод, ето един вариант да го оползотворите.   Тартата е лесен десерт с два [...]

Червено цвекло на пара

Червеното цвекло е много на почит в нашия дом. Той намира място на трапезата ни почти през цялата година. Ето и един начин да го поднесем като предястие, топла или студена салата или като приятно разнообразие. [...]

Салата с нахут и пресни чушки

Червените храни са много ценни в борбата с вирусите. А и ни правят красиви заради каротина в тях, който се грижи за хубавата ни кожа. Хапвайте на воля моркови, цвекло, чушки, ряпа, а когато дойде сезона [...]

Спаначени кюфтенца

  Задушете измития и нарязан на ситно спанак за 2 минути в тиган с 3 с. л. вода и малко вода и сол. Отцедете Натрошете хляба заедно с кората при спанака Чукнете яйцата при сместа със [...]

1 2 3 4 8