Безглутеново брауни с круши

Необходими продукти

  1. 5 средни круши, почистени от семките и дръжките
  2. 1 ч.ч. ленено брашно
  3. 1 ч.ч. бадемово брашно
  4. 4 яйца
  5. 4 супени лъжици сурово високомаслено какао
  6. 150 г кафява захар мусковадо
  7. 125 г меко краве масло
  8. 1 пакетче бакпулвер
  9. 1/2 ч. ч. хладка вода
  10. Есенция ром или 1 с.л. класически ром
  11. Щипка сол
 

Начин на приготвяне

Кой не обича сочно брауни с хрупкава коричка и мека сърцевина? Шоколадовият вкус се харесва почти на всеки, независимо от сезона, но има някои предизвикателства пред нас майките, които трябва да борим с доста въображение.

 

Синът ми е на безглутенова диета и така се налага да преправя цялостно менюто на семейството и любимите сладкиши получиха нов прочит с безглутенови съставки. С изненада обаче идвам да съобщя, че този начин на хранене не само е много здравословен, а и много вкусен и разнообразен.

 

Така се роди това безглутеново брауни с круши – отличен партньор на какаовия десерт през юли. А крушите от нашата градина се превърнаха в основен герой на тази рецепта. Ето как я приготвих:

 

 

  1. Разбийте яйцата в суха купа
  2. Добавете захарта и разбийте много добре с миксер или тел за разбиване
  3. Сложете и маслото и рома и накрая брашната като в тях добавите и солта и бакпулвера.
  4. Накрая сложете и какаото и разбийте внимателно, за да избегнете бучки
  5. Тъй като лененото брашно попива много течността, ако тестото е твърде гъсто сипете половин чаша хладка вода
  6. Сипете тестото в тава за печене, застлана с хартия
  7. След като сте сипали тестото, мушнете в него крушите така че да не стърчат отгоре, защото ще изгорят
  8. Печете в загрята фурна за 20 – 25 мин на 180 С
  9. Изчакайте да се охлади, преди да разрежете, тъй като иначе сладкишът ще се разпадне. Безглутеновите печива нямат еластичност и това изисква да се консумират при пълно изстиване.

Безглутеново

Безмлечно

Богато на фибри