Безглутеново брауни с круши
Необходими продукти
- 5 средни круши, почистени от семките и дръжките
- 1 ч.ч. ленено брашно
- 1 ч.ч. бадемово брашно
- 4 яйца
- 4 супени лъжици сурово високомаслено какао
- 150 г кафява захар мусковадо
- 125 г меко краве масло
- 1 пакетче бакпулвер
- 1/2 ч. ч. хладка вода
- Есенция ром или 1 с.л. класически ром
- Щипка сол
Начин на приготвяне
Кой не обича сочно брауни с хрупкава коричка и мека сърцевина? Шоколадовият вкус се харесва почти на всеки, независимо от сезона, но има някои предизвикателства пред нас майките, които трябва да борим с доста въображение.
Синът ми е на безглутенова диета и така се налага да преправя цялостно менюто на семейството и любимите сладкиши получиха нов прочит с безглутенови съставки. С изненада обаче идвам да съобщя, че този начин на хранене не само е много здравословен, а и много вкусен и разнообразен.
Така се роди това безглутеново брауни с круши – отличен партньор на какаовия десерт през юли. А крушите от нашата градина се превърнаха в основен герой на тази рецепта. Ето как я приготвих:
- Разбийте яйцата в суха купа
- Добавете захарта и разбийте много добре с миксер или тел за разбиване
- Сложете и маслото и рома и накрая брашната като в тях добавите и солта и бакпулвера.
- Накрая сложете и какаото и разбийте внимателно, за да избегнете бучки
- Тъй като лененото брашно попива много течността, ако тестото е твърде гъсто сипете половин чаша хладка вода
- Сипете тестото в тава за печене, застлана с хартия
- След като сте сипали тестото, мушнете в него крушите така че да не стърчат отгоре, защото ще изгорят
- Печете в загрята фурна за 20 – 25 мин на 180 С
- Изчакайте да се охлади, преди да разрежете, тъй като иначе сладкишът ще се разпадне. Безглутеновите печива нямат еластичност и това изисква да се консумират при пълно изстиване.
Безглутеново
Безмлечно
Богато на фибри